冷麺ダイニングつるしこ のこと About Reimen Dining TSURUSHIKO

冷麺ダイニングつるしこ

〒150-0011 東京都渋谷区東1丁目27-6
JR渋谷駅より徒歩約10分[並木橋交差点付近]
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smartphone090-7321-7527
av_timer営業時間
月〜土曜日:11:00am-3:30pm / 5:00pm-10:00pm *LO 9:40pm
6月〜9月の日曜日・祝日:11:30am-2:30pm *LO 2:00pm
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date_range定休日:日曜日・祝日(6月〜9月の日曜日・祝日はランチのみ営業)

Reimen Dining TSURUSHIKO

1-27-6 Higashi
Shibuya, Tokyo 150-0011
(Near Namikibashi intersection, a 10 minute walk from JR Shibuya Station)
Tel. 090 7321 7527
Monday - Saturday 11 am - 4 pm, 5 pm - 10 pm *Last call at 9:40 pm.
Closed on Sundays and holidays.
Sundays and holidays from June to September are open from 11:30 am to 2:30 pm. *Last call at 2:00 pm.


「冷麺ダイニングつるしこ」は、日本初(世界初)の冷麺専門店として、2017年8月9日にオープンいたしました。
冷麺のカテゴリーでは唯一、ヴィーガン・ノンヴィーガンの方が美味しい食事をご一緒に楽しめる冷麺ダイニングを目指しており、おかげさまで開店以来たくさんのお客様にご愛顧いただいております。
カウンター8席の小さな店ですが、どのメニューも美味しさがいっぱい詰まっています!
皆さま是非おいでください。
店長 調子吉之

Reimen Dining TSURUSHIKO was the first restaurant in Japan (and the world!) to specialize in cold noodle dishes when we opened our first shop on August 9th, 2017.
We serve both vegan and non-vegan reimen dishes, because we want everyone to enjoy our reimen. This is rare for a reimen restaurant, as  the soup is usually made with beef broth.
We’ve been delighted to have the chance to serve our reimen noodle dishes to many people from all over the world since we opened!
Our restaurant features a counter with eight seats. You’ll love our attentive service and cozy atmosphere as well as our tasty dishes!
We are looking forward to seeing you!

Yoshiyuki Choshi, Manager

私たちは、すべてのメニューに化学調味料を使用しておりません。
手間を惜しまない丁寧な調理で素材それぞれが持つ味わいをバランスよく引き出し、しっかりとしたスープの旨味・満足度を追求しました。自家製麺を手がけて30年、オリジナルで完成させた自信の冷麺です。
岩手県岩泉町に構えた自社工房から、おいしい水でつくった生麺やスープなどをデリバリーし、作りたての美味しさを店でご提供しております。
年代を問わず召し上がっていただける、体にやさしい「つるしこ冷麺」を、どうぞご賞味ください。
食品事業部 部長 藤根啓一

We don’t use any artificial flavoring in our dishes. We strive to offer a rich taste that will satisfy the most discerning noodle lovers. We carefully consider our ingredients, not only individually, but in combination, in order to create a taste that brings out the best of everything that goes into our dishes.
Our unique reimen is a result of 30 years of noodle making experience.
Our noodles and soups come from our own facility in Iwaizumi, Iwate prefecture, a town that has long been famous for its pure, delicious water and beautiful nature.
We serve dishes made with care from ingredients that we source and prepare ourselves.
We hope you enjoy trying our TSURUSHIKO Reimen, no matter how young or old you are!


Keiichi Fujine,  Culinary Director


盛岡冷麺そして東京冷麺

いまや日本中に知られる「盛岡冷麺」は、1954年、岩手県盛岡市で誕生。平城冷麺などの大陸系とはまったく異なる食感を持つ冷麺として成熟してきました。
この美味しさを、もっと多くのお客さまに知っていただきたい。
こうして生まれたのが、盛岡冷麺をベースとしながら、麺とスープ、トッピングをアレンジし、進化させた「東京冷麺」です。
これまでの冷麺の概念を超えた新しい「東京冷麺」をどうぞお楽しみください。

Morioka Reimen and Tokyo Reimen

The Morioka Reimen cold noodle cuisine that has become famous throughout Japan was born in the city of Morioka in Iwate Prefecture in the Tohoku region of northern Japan in 1954.
Though reimen cold noodle cuisine has its roots in Korea, it has evolved since its introduction to Japan to the extent that it’s taken on a distinct texture and character that makes it completely unlike reimen found outside of Japan.
It’s our mission to offer noodle lovers from near and far the chance to savor Tokyo Reimen. Try some and treat yourself to our original interpretations of classic Morioka Reimen cold noodle cuisine.
We invite you to try Tokyo Reimen and experience a fresh new way to enjoy a traditional favorite!


清らかな水から生まれた

「冷麺ダイニングつるしこ」の工房は岩手県下閉伊郡岩泉町。 日本名水百選「龍泉洞」で名高い清流のふるさとです。カルシウム・ミネラル成分が豊富な岩泉の水は、麺とスープづくりには欠かすことの出来ない大切な宝物。つるしこ冷麺の真髄がここにあります。

It starts with pure, natural water.

Reimen Dining TSURUSHIKO is based in the town of Iwaizumi in Iwate Prefecture. The area is famed for its excellent natural spring water, which is ranked among the top 100 springs in the country. Rich in calcium and other minerals, Iwaizumi water is an indispensable part of our process and is the essence of our noodles and soup.


化学調味料を使用しない

スープや麺、新鮮な食材には、一切化学調味料を使用していません。岩泉町の人たちが真面目にコツコツと手作業を重ね、丁寧に味を仕上げているのです。体が求めるおいしさは、自然の中にちゃんとある。手づくりにこだわり抜いた「つるしこ冷麺」をご堪能ください。

We don’t use any artificial ingredients.

We don’t use any artificial ingredients in anything we make. At our facility in the town of Iwaizumi, local artisans prepare the ingredients according to time honored methods that allow natural flavors that appeal to our senses to come through. Try Tsurushiko reimen and taste handcrafted goodness.


会社概要

社名:株式会社元気ラボ
代表取締役:調子 吉之
設立:平成29年7月18日
資本金:800万円
取引金融機関:北日本銀行
所在地:岩手県盛岡市本宮6丁目2番8号
グループ会社:株式会社ドリームラボ

店舗情報 SHOP INFORMATION

冷麺ダイニングつるしこ

〒150-0011 東京都渋谷区東1丁目27-6 Y.M.bil 1F
JR渋谷駅より徒歩約10分[並木橋交差点付近]
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av_timer営業時間
月〜土曜日:11:00am-3:30pm / 5:00pm-10:00pm *LO 9:40pm
6月〜9月の日曜日・祝日:11:30am-2:30pm *LO 2:00pm
date_range定休日:日曜日・祝日(6月〜9月の日曜日・祝日はランチのみ営業)

Reimen Dining TSURUSHIKO

1-27-6 Higashi
Shibuya, Tokyo 150-0011
(Near Namikibashi intersection, a 10 minute walk from JR Shibuya Station)
Tel. 090 7321 7527
Monday - Saturday 11 am - 4 pm, 5 pm - 10 pm *Last call at 9:40 pm.
Closed on Sundays and holidays.
Sundays and holidays from June to September are open from 11:30 am to 2:30 pm. *Last call at 2:00 pm.

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株式会社元気ラボ

グループ会社 株式会社ドリームラボ
食品事業部:フーズラボ

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