麺ダイニング[つるしこ]公式サイト:::東京都渋谷区の冷麺専門店

麺ダイニングつるしこ のこと About Noodle Dining TSURUSHIKO

盛岡冷麺の国、 岩手からやってきました。
全メニュー化学調味料不使用。
新しい麺の食感、体に優しいスープ、斬新なトッピング。
ビーガンメニューもございます。

Tokyo Reimen is a fresh new taste born in Japan.
Our original, distinctly textured noodles, savory soup and novel toppings are free of artificial ingredients.
Vegan dishes also served.


「冷麺ダイニングつるしこ」は、日本初(世界初)の冷麺専門店として、2017年8月9日にオープンいたしました。
冷麺のカテゴリーでは唯一、ビーガン・ノンビーガンの方が美味しい食事をご一緒に楽しめる冷麺ダイニングを目指しており、おかげさまで開店以来たくさんのお客様にご愛顧いただいております。
さらに多くの方に「つるしこ麺」の魅力、美味しさを知っていただきたく、2022年より「冷麺ダイニングつるしこ」から「麺ダイニングつるしこ」 として新たに展開をいたします。
渋谷店、自由が丘店、ともにおもてなしのサービスと美味しさがいっぱい詰まっています! 皆さま是非おいでください。
代表 調子吉之

Reimen Dining TSURUSHIKO was the first restaurant in Japan (and the world!) to specialize in cold noodle dishes when we opened our first shop on August 9th, 2017.
We serve both vegan and non-vegan reimen dishes, because we want everyone to enjoy our reimen. This is rare for a reimen restaurant, as the soup is usually made with beef broth.
We’ve been delighted to have the chance to serve our reimen noodle dishes to many people from all over the world since we opened!
We want to give more people the chance to discover the charm and deliciousness of Tsurushiko Noodles! In 2022, we changed our name to Noodle Dining Tsurushiko from Cold Noodle Dining Tsurushiko.
Whether you visit us in Shibuya or Jiyugaoka, you’ll love our attentive service and cozy atmosphere as well as our tasty dishes!

Yoshiyuki Choshi, Representative

私たちは、すべてのメニューに化学調味料を使用しておりません。
手間を惜しまない丁寧な調理で素材それぞれが持つ味わいをバランスよく引き出し、しっかりとしたスープの旨味・満足度を追求しました。自家製麺を手がけて30年、オリジナルで完成させた自信の冷麺です。
岩手県岩泉町に構えた自社工場から、おいしい水でつくった生麺やスープなどをデリバリーし、作りたての美味しさを店でご提供しております。
年代を問わず召し上がっていただける、体にやさしい「つるしこ冷麺」を、どうぞご賞味ください。
食品事業部 部長 藤根啓一

We don’t use any artificial flavoring in our dishes. We strive to offer a rich taste that will satisfy the most discerning noodle lovers. We carefully consider our ingredients, not only individually, but in combination, in order to create a taste that brings out the best of everything that goes into our dishes.
Our unique reimen is a result of 30 years of noodle making experience.
Our noodles and soups come from our own facility in Iwaizumi, Iwate prefecture, a town that has long been famous for its pure, delicious water and beautiful nature.
We serve dishes made with care from ingredients that we source and prepare ourselves.
We hope you enjoy trying our TSURUSHIKO Reimen, no matter how young or old you are!


Keiichi Fujine,  Culinary Director


盛岡冷麺そして東京冷麺

いまや日本中に知られる「盛岡冷麺」は、1954年、岩手県盛岡市で誕生。平壌冷麺などの大陸系とはまったく異なる食感を持つ冷麺として成熟してきました。
この美味しさを、もっと多くのお客さまに知っていただきたい。さらに新しい魅力をお伝えしたい。
こうして生まれたのが、盛岡冷麺を、植物性食材100%のプラントベースアレンジで進化させた「東京冷麺」です。
これまでの冷麺の概念を超えた新しい「東京冷麺」をどうぞお楽しみください。

Morioka Reimen and Tokyo Reimen

The Morioka Reimen that is known throughout Japan was born in 1954 in Morioka City, Iwate Prefecture. In the years since, it has developed and become a cold noodle with a completely different texture from similar noodles in other countries.
We aim to introduce people all over to its deliciously innovative charm.
And so,Tokyo Reimen was born. It is the latest step in the evolution of Morioka Reimen, with a plant-based mix of 100% vegetable ingredients.
Please enjoy the new 'Tokyo Reimen', a dish that goes beyond the conventional concept of Reimen.


清らかな水から生まれた

「冷麺ダイニングつるしこ」の工場は岩手県下閉伊郡岩泉町。 日本名水百選「龍泉洞」で名高い清流のふるさとです。カルシウム・ミネラル成分が豊富な岩泉の水は、麺とスープづくりには欠かすことの出来ない大切な宝物。つるしこ冷麺の真髄がここにあります。

It starts with pure, natural water.

Reimen Dining TSURUSHIKO is based in the town of Iwaizumi in Iwate Prefecture. The area is famed for its excellent natural spring water, which is ranked among the top 100 springs in the country.
Rich in calcium and other minerals, Iwaizumi water is an indispensable part of our process and is the essence of our noodles and soup.


化学調味料を使用しない

体が求めるおいしさは、自然の中にちゃんとある。
ひとつひとつの食材が持っている自然のおいしさに敬意を込めて活かしきることが、つるしこの信条。
化学調味料は使用せず、時間や手間ひまはかかりますが、人の手で丁寧に味を仕上げ、毎日岩泉の自社工場から店舗に直送しています

We don’t use any artificial ingredients.

The deliciousness that the body seeks can be found in nature.
Here at Tsurushiko, our mission is to respectfully make full use of the natural taste of each ingredient.
We do not use chemical seasonings. It takes time and effort, but we carefully craft the taste by hand and deliver it directly from our own factory in Iwaizumi to our restaurants every day.


会社概要

社名:株式会社元気ラボ
代表取締役:調子 吉之
設立:平成29年7月18日
資本金:800万円
取引金融機関:北日本銀行
所在地:岩手県盛岡市本宮6丁目2番8号
グループ会社:株式会社ドリームラボ

株式会社元気ラボ

グループ会社 株式会社ドリームラボ
食品事業部:つるしこ製麺

© TSURUSHIKO